Op zondag 14 juni 2015 namen acht leerlingen van Karate Team Utrecht uit Leidsche Rijn deel aan de Funakoshi Kata Cup in Alkmaar. Ruim 400 deelnemers van 37 verschillende Karatescholen waren present op het internationale Kata toernooi. Kata is een schijngevecht met een denkbeeldige tegenstander.

Jacky van de Meent wist zich na een prachtige Kata reeks in de klasse tot en met veertien jaar door te dringen naar de finale. De finale ging nipt met 2-1 verloren.

Ook debutant Rooney Nguyen wist in een grote poule ver te komen en pakte een mooie tweede plaats.

Als laatste van Karate Team Utrecht mocht Lisa Wu haar opwachting maken. De tienjarige Wu wist zich overtuigend te plaatsen voor de finale. Ook de finale werd gewonnen door Lisa Wu en mocht de welverdiende gouden beker mee naar Utrecht nemen.

Miguel Mulder was heel dichtbij eremetaal. Na verlies in de halve finale mocht Miguel zich opmaken voor de bronzen finale. Helaas ging deze partij met 2-1 verloren en moest Miguel genoegen nemen met een vierde plek.

Safae, Gyan, Dean en Floris toonden veel inzet, maar vielen helaas buiten de prijzen. Wel een ervaring rijker.

Wij zijn ontzettend trots op alle leerlingen! Wat hebben we een inzet getoond en wat hebben we als club weer goed gepresteerd. Supporters en vrijwilligers bedankt! Wat waren de supporters in positieve sfeer duidelijk hoorbaar vanaf de tribunes, geweldig!. Op naar een volgend toernooi.

Podium Funakoshi Cup Kata 2015

Over twee weken staat het Open Waterland toernooi (sparring) in Purmerend op het programma.

Artikel var Nieuwsblad Leidsche Rijn

http://www.varnws.nl/artikel/sport/9125/karate_team_utrecht_opnieuw_succesvol__#.VYAXw_ntlBd

Bekijk hier foto’s van de Funakoshi Kata Cup 2015.