Op zondag 28 juni namen veertien leerlingen van Karate Team Utrecht deel aan de derde editie van de Open Waterland Tournament in Purmerend. Ruim 261 deelnemers van drieëntwintig clubs uit het gehele land reisde af om te strijden voor de felbegeerde titels.

Karate Team Utrecht heeft bijzonder goed gepresteerd tijdens het Kumite toernooi. Kumite is het sparring onderdeel met een directe tegenstander.

Wedstrijden - Purmerend 2015 - Karate Team Utrecht

Foto: Ochtend Karate Team Utrecht prijswinnaars in Purmerend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De ochtend met de jongste deelnemers begon meteen goed voor Team Utrecht. Zo was er goud voor de achtjarige Maroua Laajab, Mika van Woudenberg en zilver voor Omar Mezraui. Dat de jonkies een goed voorbeeld gaven voor de rest bleek later op de dag toen de prijzenregen los barstte.

Dean Roestenburg veroverde naar een aantal winstpartijen het goud. Tom van Berghem die tegelijkertijd op de andere mat bezig was met zijn reeks, knokte zich ook naar het goud.

De elfjarige Floris Sujecki blijkt dit seizoen in topvorm te zijn en wist wederom met overmacht de gouden titel binnen te slepen. In de onder veertienjaar klasse wist Miguel Mulder met snelle hoge traptechnieken zijn tegenstanders te verslaan en mocht zich ook bekronen met het goud.

Safae Laajab wist zich na een aantal keer naast het podium te komen op andere toernooien eindelijk op het podium te plaatsen. Laajab mocht het zilver mee naar Utrecht nemen.

Wedstrijden - Purmerend 2015 - Karate Team Utrecht

Foto: Tom in actie met nog 1.25 seconde op de klok in Purmerend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In dezelfde poule vochten twee KTU-leerlingen Niels Clements zich naar het zilver en Sven Blom het brons. Brons was er ook voor Jacky van de Meent en het goud voor Isabella Sujecki.

Adam Sherzad en Roemer Willems belandde naast het podium, maar hebben goede inzet getoond.

Dat dit een top weekend is voor Karate Team Utrecht is wel duidelijk. Twaalf prijzen uit veertien Karate Team Utrecht deelnemers is een uitzonderlijke prestatie. Wat een progressie heeft de wedstrijdgroep gemaakt en daar kunnen we alleen maar trots op zijn. Dit bied perspectief en motivatie voor het volgend seizoen, aldus trainster Weerdenburg. Wij bedanken iedereen voor de support. Wat hing er een goede sfeer en zijn wij ontzettend trots op iedereen.

Eindstand:
7x Goud
3x Zilver
2x Brons

Foto’s Open Waterland Tournament 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.