In het weekend van zaterdag 19 en zondag 20 september werd in Apeldoorn de Nederlandse Kampioenschappen Karate voor de jeugd gehouden. Alle Karatestijlen in Nederland kunnen deelnemen aan dit toernooi in de twee verschillende onderdelen Kata en Kumite. Kata is een schijngevecht met een denkbeeldige tegenstander en kumite een gevecht met een directe tegenstander.

Karate Team Utrecht debuteerde op het Nederlands Kampioenschap en dit met groot succes. De eerste dag waar het onderdeel Kata op het programma stond leverde al twee bronzen plakken op.

Lisa Wu opende het weekend meteen goed voor de Karateschool uit Leidsche Rijn. Na een lange reeks partijen veroverde Lisa Wu brons in de klasse meisjes 10-11 jaar.

Dat Floris Sujecki een top weekend beleefde was al snel duidelijk. Naast zijn bronzen medaille op zaterdag in de Kata klasse veroverde hij ook brons op zondag in de kumite klasse onder twaalf jaar.

Dean Roestenburg plaatste zich op zondag knap in de finale. Na een spannende finale mag Dean zich tweede van Nederland noemen in de klasse jongens 8 en 9 jaar.

Jacky van de Meent kwam ver in het toernooi, maar moest genoegen nemen met een vijfde plaats. Miguel Mulder en Isabella Sujecki kwamen helaas niet door de voorronden heen, maar hebben wel knap gedraaid.

Wij willen iedereen bedanken voor de support. Wat een support hebben we gekregen van de families en meegereisde leerlingen. En wat zijn wij trots op ALLE deelnemers! Het was een weekend om nooit meer te vergeten. We hebben als Karateschool historische medailles behaald.

Nederlands Kampioenschap Karate - KBN - Karate Team Utrecht

Karate Team Utrecht – Nederlands Kampioenschap Karate 2015 v.l.n.r. Dean Roestenburg, Miguel Mulder, Isabella Sujecki, Jacky van de Meent, Lisa Wu en Floris Sujecki.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.