Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober namen elf leerlingen van Karate Team Utrecht deel aan het Open Elhatri toernooi. Ruim 600 deelnemers van zesenvijftig verschillende clubs uit Nederland en buitenland reisde af naar Eindhoven om te strijden voor de titels.

Het zaterdag programma stond in het teken van het Kata onderdeel. Kata is een schijngevecht met een denkbeeldige tegenstander.

Rooney Nguyen haalde de eerste bronzen medaille binnen voor de Karateschool uit Leidsche Rijn en de Meern. Lisa Wu plaatste zich bij de categorie meisjes 10-11 jaar knap in de finale. Ook Floris Sujecki plaatste zich via een lange reeks voorronden in de finale. Beide finales werden verloren maar wat een top prestatie in dit deelnemersveld, twee zilveren bekers.

De laatste Kata prijs van de dag werd gehaald door Jacky van de Meent. Waar Jacky twee weken geleden net naast het podium belande resulteerde nu wel in een bronzen podiumplek.

Op zondag stond het Kumite onderdeel op het programma. Kumite is een sparring gevecht met een directe tegenstander.

Dean Roestenburg opende de dag ontzettend goed. Na zilver op het Nederlands Kampioenschap plaatste Dean zich wederom met hoge uitslagen in de finale. De finale werd ook gewonnen met 8-5. Een geweldige prestatie en een gouden beker voor de pas negenjarige Dean uit de Meern.

De twaalfjarige Safae Laajab begon sterk aan het toernooi. De tweede ronde ging verloren, maar kwam goed terug via de herkansingsronde. Brons voor Laajab.

Floris Sujecki en Isabella Sujecki draaien een sterk Kumite toernooi en waren dichtbij eremetaal. Floris stoomde door naar de kwart finale en Isabella naar de halve finale. De kwart en halve finales gingen nipt verloren. Via de herkansingsronde behaalde beide Sujecki’s een vijfde plaats.

Omar Mezraui, Maroua Laajab, Gyan Moenesar en Miguel Mulder draaiden een prima toernooi en toonde veel inzet. Inzet werd helaas niet beloond met een podium plaats.

Coaches, deelnemers en ouders bedankt voor jullie sportieve inzet. Bedankt voor een TOP Karate weekend. Karate TEAM, Karate TEAM, KARATE TEAM UTRECHT!

Dean Roestenburg - Goud op Open Elhatri Tournament 2015 - Karate Team Utrecht

Dean Roestenburg pakt goud op Open Elhatri Tournament 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.