Fantastisch Lustrum voor Karate Team Utrecht

Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van Karate Team Utrecht werd er op zaterdag 20 mei een Clubkampioenschap georganiseerd. Ruim tachtig leerlingen namen deel aan het kampioenschap in het Leidsche Rijn College.

Ingedeeld in groepen op kleur band en niveau werden de poules in een strak schema afgewerkt. Door het poulesysteem kreeg iedereen minimaal twee kansen om zijn Kata te laten zien. Een Kata is een schijngevecht met een denkbeeldige tegenstander.

Een fantastische manier om ons vijfjarig bestaan te vieren. Juist de verschillende niveaus die nu samen op dezelfde toernooi staan, maar toch gescheiden in verschillende poules is fantastisch om te zien voor het publiek. Deelnemers en supporters gingen sportief en respectvol met elkaar om. Iedereen kon dan ook op een mooi hard applaus rekenen na zijn optreden.

De jongste die meedeed afgelopen zaterdag is net vijf jaar. Net zo oud als de Karateschool. Geweldig dat er ook scheidsrechters van de Karate-do Bond Nederland aanwezig waren voor het scheidsgerecht. Daarnaast stond er ook een top team aan vrijwilligers klaar om de dag een speciale tint te geven.

Een van de hoogte punten van de dag was een Karate demonstratie met onze langstlopende lid Safae Laajab. Zonder dat Laajab het doorhad werd zij verwerkt in een grote act met onze Karate Team Utrecht mascotte Lucky. De leerlingen waren uiteraard helemaal door het dolle heen toen zij onze normaal gesproken kleine knuffel tot leven zagen komen tot een levensgrote mascotte.

Na een aantal spannende finales waren de nieuwe clubwinnaars tegen de middag bekend. Lisa Wu mocht zich bekronen als winnaar van de allround Karate Team Utrecht Supercup. Sasha Alvares mocht de motivatieprijs mee naar huis nemen.

Onder het motto ‘’iedereen is een kampioen’’ ontvingen alle deelnemers een herinneringsmedaille. En wie jarig is trakteert, zo ook bij Karate Team Utrecht. Alle Karateka’s ontvingen hiervoor een speciaal ontworpen Karate Team Utrecht bidon die zij uiteraard goed kunnen gebruiken tijdens de trainingen en een KTU Cupcake.

Na afloop van de prijsuitreiking werd het feestje officieel geopend. Iedere leerling heeft iets lekkers thuis voorbereid en dit meegenomen naar de Karateschool. Onder fotoslides met muziek en video’s van afgelopen vijf jaar kon iedereen genieten van een hapje en een drankje.

Wij zijn trots op alle deelnemers en feliciteren iedereen met hun behaalde prestatie.

Uitslagen:

Kabouter poule:

1e plaats: Emma

2e plaats: Teije

3e plaats: Lynn

Witte banden groep 1

1e plaats: Nikki

2e plaats: Nour

3e plaats: Daniel

Witte banden groep 2

1e plaats: Jill

2e plaats: Nathan

3e plaats: Mabel

Gele banden poule

1e plaats: Robin

2e plaats: Lotfi

3e plaats: Belle

Oranje-groen poule

1e plaats: Maroua

2e plaats: Mika

3e plaats: Marit

KTU Selectie poule

1e plaats: Lisa

2e plaats: Floris

3e plaats: Rooney

3e plaats: Safae

Motivatie bokaal:

Sasha

Allround winnaar KTU Supercup:

Lisa Wu

Bekijk hier de foto’s die gemaakt zijn tijdens het Clubkampioenschap Kata 2017.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.