Vier prijzen bij de Sittard Cup Karate 2017

Op zaterdag 16 december stond het Internationale Sittard Cup onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland op het programma. Aan dit evenement namen ruim 550 internationale atleten deel en staat bekend om een van de top toernooien in Nederland. Het toernooi heeft een bijzonder tintje doordat alle finales afgewerkt worden onder muziek en spotlights.

In de herenklasse onder twaalf jaar plaatste Mika van Woudenberg (11) en Dean Roestenburg (11) zich in de finale. Ontzettend knap van beide Karate Team Utrecht leerlingen. De titel in de 40+ kg categorie ging naar Roestenburg. Fantastisch om een Utrechtse finale te hebben. Beide heren hebben laten zien tussen internationaal veld de beste te zijn in hun categorie.

Later op de dag plaatste Floris Sujecki (13) zich in de finale. In de voorrondes versloeg hij een Duitser, Belg en twee Nederlanders. In de finale wachtte weer een Duitse atleet. De finale wist Sujecki samen met zijn coach een 0-3 achterstand om te buigen naar een 6-3 winst. Het tweede goud werd hiermee binnengehaald voor Karate Team Utrecht.

Safae Laajab (14) mocht haar opwachting maken in de cadetten onder 16 jaar klasse. Laajab stuitte na een spannende partij op een sterke Belg. Doordat de Belg de finale bereikte mocht Laajab gaan herkansen. Dit greep ze met beide handen aan want knokte zich via de herkansingsreeks naar de kleine finale en pakte het brons. Een fantastische prestatie en resultaat in deze poule.

Verder was er een top 5 positie voor Lotfi Nait Atmane (10) en Robin Te Water (13). Lisa Wu (13) knokte zich in de top 7 van dit toernooi.

Coach Weerdenburg was absoluut tevreden met het resultaat. Als je ziet wat voor een top seizoen we achter de rug hebben dat is het fantastisch om ook het seizoen op deze manier af te sluiten.