Negen podiumplekken tijdens NK Karate voor Karate Team Utrecht

doorKarate Team Utrecht

Negen podiumplekken tijdens NK Karate voor Karate Team Utrecht

Na een weekend vol met actie en sensatie kunnen we terugblikken op een goed Nederlands Kampioenschap voor Karate Team Utrecht. Met negen podiumplekken is dit absoluut een top prestatie.

Het nationaal kampioenschap van de Karate-do Bond Nederland telde ruim 500 deelnemers van 46 verschillende karatescholen.

Dean Roestenburg (13) veroverde de Nederlandse titel in de heren klasse onder 14 jaar -63 kg. Een fantastische prestatie gezien alle favorieten op rij verslagen werden. In dezelfde klasse pakte Sem Suurmond (12) het brons. Heel knap aangezien Sem pas net aangeschoven is in deze nieuwe leeftijdsklasse.

Lisa Wu (15) pakte een dubbele medaille tijdens het kampioenschap. Ze bekroonde zich als VICE Nederlands kampioen in de Kata klasse onder zestien jaar, en pakte een bronzen medaille in de koninginnen klasse -54 kg. Een dubbele medaille behalen op twee verschillende onderdelen is erg bijzonder in Nederland. Ook onze jongste deelneemster Bloeme Gartz (9) was goed op dreef en pakte een dubbele bronzen plak.

Daniel Sarkisyan (10) veroverde een bronzen medaille bij het Kumite onderdeel onder de twaalf jaar. Een tweede medaille leek in handbereik, maar de scheidsrechter besliste in het voordeel van de tegenstander met 3-2.

Maroua Laajab (12) en Mika van Woudenberg (13) pakte allebei een bronzen medaille in de kumite klasses. Beide maakte zo’n sterke indruk, dat het ook goud had kunnen zijn.

Een bijzondere vermelding voor Karateka’s Lisa Hartman, Zoe Suurmond en Safae Laajab die het podium op een haar na miste.

Coaches Rebekka Weerdenburg, Michelle Weerdenburg, Arthur Gartz, René Suurmond en Sensei Lindsey Weerdenburg zijn tevreden over het resultaat. Hier hebben we hard naar toe gewerkt. Met een relatief kleine wedstrijdgroep hebben wij ontzettend goed gepresteerd. 

Genieten van de successen doet de Karateschool absoluut, maar blikken wel al vooruit na de landelijke zwarte band examens, nationaal team trials, en de Internationale Sittard Cup in de december maand.

Meer informatie te vinden op onze website www.karateteamutrecht.nl

Artikel: http://varnws.nl/artikel/sport/65538/negen_podiumplekken_tijdens_nk_karate_voor_karate_team_utrecht__#.Xdz4p-hKhaQ

Over de auteur

Karate Team Utrecht administrator