Ongeveer een jaar na de eerste coronabesmetting in Nederland vond afgelopen weekend het Nederlands Kampioenschap Karate 2021 plaats. Het online evenement waaraan alle karatescholen in Nederland deel konden nemen, was een vervanger voor de jaarlijkse fysieke editie. Het toernooi was verdeeld over meerdere dagen en werd door scheidsrechters geleid die normaal gesproken in de praktijk het toernooi draaien.

Een supermooi alternatief voor de karateka’s vertelt de trainer van Karate Team Utrecht. Wij zijn blij dat de Karate-do Bond Nederland (NOC*NSF) dit aangeboden heeft. Je zag meteen de motivatie boost onder onze deelnemers om ergens weer vol voor te gaan.  

Leidsche Rijn een paar kampioenen rijker

Karate Team Utrecht behaalde maar liefst veertien podiumplekken, waaronder drie keer de nationale titel. Dat is uiteraard fantastisch en al helemaal na een jaar vol corona hectiek. Het is namelijk een enorm lastige tijd voor iedereen. We zijn dan ook extra trots op al onze deelnemers en het lesgevend kader. Daarnaast vonden we het allemaal mooi om te zien hoeveel karateka’s in Nederland in de weer waren met dit online event.

Denken in oplossingen

Als karateschool proberen we sinds het begin van de corona uitbraak ons volledig te focussen ondanks alle beperkingen op wat er juist wel allemaal mogelijk is. Zo zijn de lessen van binnen naar buiten verplaatst, trainen we door weer en wind, worden er extra online lessen ingelast, doen we mee met online toernooien en organiseren we zowel fysieke als online activiteiten. We hebben veel invloed in de wijk en hebben er leerlingen tussen lopen die letterlijk geen enkele training gemist hebben. En daar doen we het allemaal voor. Allemaal in het kader om iedereen op een sociale, veilige en verantwoorde manier in beweging te houden in de wijk Leidsche Rijn. Meer informatie over Karate Team Utrecht kun je vinden op de website www.karateteamutrecht.nl


Prijswinnaars Online NK van Karate Team Utrecht

Enea Vulcano Aristizabal
Nederlands kampioen Kata beginners klasse U10
Nederlands kampioen Kata beginners klasse U12
Brons Kumite beginners klasse U10

Lisa Wu
Nederlands kampioen Kumite topklasse U18
Vice Nederlands kampioen Kata topklasse U18
Vice Nederlands kampioen Kata topklasse Senioren

Sasha Alvares
Vice Nederlands kampioen Kata topklasse U14

Nikki van Woudenberg
Vice Nederlands kampioen Kata topklasse U12

Tim Wu
Vice Nederlands kampioen Kata beginners klasse U10

Lisa Hartman
Vice Nederlands kampioen topklasse U18

Zoe Suurmond
Brons Kumite topklasse U18

Esmee Hartman
Brons Kata beginners klasse U10

Bloeme Gartz
Brons Kata topklasse U12

Amber Heijn
Brons Kumite topklasse U16