Examenindeling > zie mail (niet gekregen? Stuur ons dan even een bericht).

Goed nieuws, het examen staat al bijna voor de deur! De inschrijving is gesloten en de planning is gemaakt. Mocht je jezelf niet tussen de lijst zien staan of bij de verkeerde kleur band/slip stuur dan even en berichtje naar ons.

Het examen gaat plaatsvinden op maandag 5 juli en woensdag 7 juli (ninja’s examen) in gymzaal Verlengde houtrakgracht 598. Van de indeling kan helaas niet van worden afgeweken, omdat wij indelen op de kyu graad waarvoor je opgaat. Tijdens deze avonden vervallen alle reguliere trainingen. Een aantal lessen gaan wel door, zie hiervoor de mail. Mocht je graag hier een keer mee willen trainen neem dan even contact op.

Het examen wordt i.v.m. de huidige maatregelen wel anders dan dat je gewend bent.

Wat kan je allemaal verwachten?

 • Toeschouwers mogen helaas niet mee naar binnen. Houdt op de parkeerplaats en voor het gebouw rekening met 1,5 meter afstand.
 • Het examen is dit keer verspreid over meerdere lesavonden. We mogen namelijk niet meer dan een bepaald aantal mensen tegelijk hebben in de accommodatie. Het gaat om de maandag en woensdag in gymzaal verlengde houtrakgracht 598. Bruine band examen zie datum en tijdstip in het overzicht.
 • Examenkandidaten komen in karatepak binnen en gaan direct naar de mat. Kleedkamer is gesloten tijdens het examen i.v.m. geluidsoverlast. Heb je een bepaalde reden waarom je wel gebruik moet  maken van de kleedhok, dan vooraf even communiceren via whatsapp.
 • Pas wanneer het examen is afgelopen en alle kandidaten van de vorige sessie naar buiten zijn gelaten, zal de volgende groep naar binnen gaan. Dit is 5 minuten voor de starttijd i.v.m. warming-up.
 • De examenkandidaten worden naar buiten gebracht door de begeleiders. Dit gebeurd via de zij nooduitgang van het gebouw.
 • Mocht er een herexamen nodig zijn, dan schrijven wij dit op het formulier. Hierna maken we dan samen een afspraak om het betreffend onderdeel te herkansen.

Voor wie is het examen?

 • Little Ninja’s 5-8 jaar
 • Jeugdkarate 9-14 jaar t/m de bruine brand
 • Senioren karate

Kleding voorshift

 • Karatepak + embleem van Karate Team Utrecht
 • Wit hemd/shirt onder het pak dragen mag
 • Vanaf het half oranje band (geel-oranje) examen ben je verplicht vuistjes + bitje mee te brengen i.v.m. het tonen van partnervormen. Heb je dit niet? Dan kun je deze bij ons bestellen.

Wij hopen op jullie begrip en zijn ontzettend blij dat we alsnog het examen voor de meeste leerlingen kunnen organiseren. Wel met aangepaste maatregelen.

Met vriendelijke groet,

Karate Team Utrecht


Examenweek rooster 5-8 juli

Dinsdag 29 juni (LRC)
Bruine band examen 3e kyu

Maandag 5 juli examens (gymzaal). Alle reguliere lessen vervallen.
Gele slip, half geel, gele band
Oranje slip, half oranje, oranje band
Groene slip, half groen, groene band
Blauwe slip, half blauw, blauwe band
Half bruin

Dinsdag 6 juli (LRC)
17:00-17:45 uur Basis training 9-13 jaar (normale basisgroep + Ninjas die geen examen kunnen doen + jeugdleden die niet meedoen aan het examen).
17:45-18:30 uur Kata wedstrijdgroep
18:30-19:30 uur Senioren 16+ karate en (half) bruine banden jongeren (zonder 1,5 m). Nadruk ligt op zwarte band stof (ook interessant voor de beginners).

Woensdag 7 juli examens (gymzaal). Alle reguliere lessen vervallen.
17:00-18:00 Little Ninja examen.

Donderdag 8 juli
Normaal rooster