Lisa Wu Karate Team Utrecht

Lisa Wu, leerling van Karate Team Utrecht die iedere dag haar sport beoefent op het allerhoogste niveau. Recent heeft ze haar VWO diploma behaald op het Leidsche Rijn College. Over een aantal dagen staat ze namens Nederland op het grootste toernooi van Europa.

Het Europees kampioenschap staat voor de deur. Er zijn veel voorbereidingen getroffen en er is hard getraind. Wij waren heel erg benieuwd naar KTU-er Lisa Wu en haar reis richting het EK en stelden haar de onderstaande vragen.

Kun je jezelf even kort voorstellen

Mijn naam is Lisa Wu en ik ben 17 jaar oud. Ik doe 6 vwo bij het Leidsche Rijn College en heb een LOOT-status waardoor ik sport en school goed kan combineren. Al vanaf ik zeven jaar ben train ik met veel plezier bij Karate Team Utrecht.

Hoe vind je het dat je over een aantal dagen tussen de beste karate sporters van Europa staat?

Spannend! Ik kijk er naar uit om tussen de top van Europa te staan. Het is mijn eerste keer op een EK en weet dus niet wat ik kan verwachten.

Hoe reageerde je toen je hoorde dat je geselecteerd was?

Ik was erg blij toen ik het hoorde! Ik heb er heel hard voor gewerkt en gepresteerd op de juiste momenten.

Waar kijk je het meest naar uit (ek)?

Waar ik het meeste naar uitkijk, is natuurlijk op de mat staan. Laten zien wat ik kan en waar ik al zo lang voor heb getraind. De hele ervaring eromheen lijkt me natuurlijk ook erg leuk.  

Wat heb je er allemaal voor gedaan om topfit op de mat te verschijnen?

Om topfit op de mat te verschijnen heb ik meer en efficiënter getraind. De voorbereiding in de dojo is natuurlijk niet het enige. Ik heb ook gelet op mijn voeding en rust in de afgelopen periode. Ik heb veel leuke dingen moeten afslaan om zo fit mogelijk te zijn.

Je hebt net je schoolexamens achter de rug, hoe heb je dit allemaal weten te combineren?

Plannen! Samen met mijn LOOT-begeleider en sensei Lindsey heb ik een planning gemaakt waardoor ik het vele trainen en leren goed kan combineren. Het was wel moeilijk, maar uiteindelijk is het wel goed gegaan.

Wat hoop je te bereiken in Praag?

Ik wil iets laten zien waar ik achteraf trots op kan zijn. Alles geven en laten zien wat ik kan/ heb getraind is belangrijk voor mezelf. Hoe alles loopt ziet ik daar wel. Het zou natuurlijk top zijn als ik verder kan komen in het toernooi.

Wat gaat er sowieso mee in je koffer?

Mijn karatepak uiteraard!

Heb je een ritueel of bijgeloof voor wedstrijden?

Nee, ik zal daar alleen maar extra stress van krijgen.

Wat zijn je plannen na het EK?

Na het EK ga ik kort genieten van mijn vakantie, zodat ik weer helemaal klaar ben voor het komend seizoen. Ik heb laatste periode veel stappen gemaakt, en die wil ik doorzetten zodat ik mezelf nog verder kan ontwikkelen. Daarnaast wil ik natuurlijk wedstrijden afgaan en mooie prestaties neerzetten.

Doe je ook aan crowdfunding voor toernooien in NL en buitenland?

Ja. Recent heb ik mijn crowdfund doel behaald voor het eerste deel van het seizoen. Dit kwam mede door de donatie van de Yvonne van Gennip foundation en heel veel supporters. Ik ben blij met iedere steun en wil iedereen die een bijdrage geleverd heeft daarvoor bedanken. Na het EK zal er weer een nieuwe crowdfund actie nodig zijn, om mijzelf te blijven ontwikkelen.

Zijn er mensen die je nu richting het EK wilt bedanken?

Allereerst wil ik mijn trainer sensei Lindsey Weerdenburg bedanken voor al haar trainingen, en ervaring die zij allemaal overbrengt. Mijn trainer heeft zelf op het allerhoogste podium gestaan en kan geen betere mentor wensen als haar. Dank voor alle voorbereidingen om mij helemaal klaar te stomen. Dit geldt ook voor juf Michelle, die mij altijd steunt. Ook dank aan mijn teamgenootjes van Karate Team Utrecht.

Daarnaast Fysiotherapie Bodyproof, waar ik ondersteunende (kracht) training gevolgd heb om te werken aan (nog) meer power op de mat. Ook voor kleine blessure behandeling kon ik hier meteen terecht.

Nihonsport, bedankt voor het sponsoren van mijn Arawaza wedstrijd pak!

Waarom zou iedereen lid moeten worden van Karate Team Utrecht?

Karate Team Utrecht biedt een fijne en leuke omgeving voor iedereen. De lessen zijn creatief opgezet; basis karate afgewisseld met groepsoefeningen en leuke spelletjes. Een perfecte plek om je energie kwijt te raken én om energie te krijgen. Door de goede balans blijf ik de lessen leuk vinden.

Er is een reden waardoor ik al ruim 10 jaar met plezier bij Karate Team Utrecht rondloop 😉

Note: wij wensen Lisa namens Karate Team Utrecht heel veel succes toe. Geniet van deze geweldige ervaring.

Lisa Wu Karate Team Utrecht