2022 wat was je een sportief jaar 

Begin van het jaar begonnen we met een landelijke lockdown. Ondanks de winterse temperaturen was Karate Team Utrecht niet te stoppen en hebben we conditie, basis en wedstrijdtrainingen buiten afgewerkt. Hiervoor hebben we o.a. lesgegeven op het Berlijnplein in Leidsche Rijn. Ook de online HIIT en karatetrainingen werd actief aan deelgenomen.

Aangezien alles best onzeker was door corona besloten we om ons 10 jarig bestaan viering te verspreiden over een heel jaar. En dit resulteerde in vele leuke activiteiten en veel onvergetelijke momenten.

Als we een clubactiviteit mogen opnoemen wat ons echt is bijgebleven, dan is dit wel de online karate bingo voor onze karate en boksfit leerlingen. Met lekkere snackpakketjes en leuke bingoprijzen was het een gezellige happening.

In februari zijn we begonnen met een boksfit voor jeugd programma, wat later in het jaar uitgebreid is op verzoek van onze sporters naar kickboks-fit. Wat een super gave groep hebben we hier inmiddels mee opgebouwd. De sporters zijn zo fit en mentaal hiermee begonnen, super om te zien. Er is uiteraard altijd ruimte voor meer sporters.

Daarnaast hebben we een nieuw project gelanceerd: U-NEXT Kumite groep. Dit is een speciale groep voor onze jonge sporters, die graag willen trainen voor wedstrijden. Er zijn inmiddels kinderen uit deze groep die ervaring opgedaan hebben op vanentoernooien, elementen cups en of zelfs het Nederlands Kampioenschap. We kunnen melden dat het project fantastisch is verlopen en absoluut doorgezet wordt in 2023. En wie weet nog uitgebreid, the sky is the limit.

Dat we weer meer mochten na lockdowns werd wel duidelijk de komende maanden. Vlak voor de voorjaarsvakantie konden we het halfjaarlijks clubexamen organiseren in de gymzaal.

Er werd een raad het aantal paaseieren en aantal chocolade bolletjes actie georganiseerd, waarbij de pot inclusief inhoud naar de winnaar ging. Iets waar de hele school van in beweging gebracht werd. Want wie zal er met de winst vandoor gaan?

Ook de pyjama trainingen werden fanatiek bezocht, waarbij iedereen uiteraard in pyjama kwam trainen. Een aantal hadden zelfs hun knuffels meegebracht (die werden natuurlijk meteen ingezet bij de training).

Er werden landelijke dangraad trainingen gevolgd in Utrecht door onze fanatieke bruine banders. En sensei Lindsey behaalde haar landelijke dangraad examinator titel. Er werden verschillende externe seminars gevolgd door onze sporters waaronder van: Sandra Sanchez, Salah Mesnaoui, Salvatore Loria, Roger Heuvelsland, Gertjan Martens, Annelies Bouma, en Jaap Smaal. Buiten dit vonden er uitwisselingen plaats tussen verschillende clubs. Waar iedereen zijn kennis weer mee is verreikt.

In april organiseerde we een 1K hoodie challenge. Een challenge waarbij de deelnemers 1000 technieken moesten maken binnen 1,5 uur. En dit met succes, want na afloop kreeg iedereen een hele mooie Karate Team Utrecht hoodie uitgereikt. Deze wordt nog steeds fanatiek gedragen (deze editie shirt is nog steeds te bestellen bij ons).
Het wedstrijdkarate werd vanuit luie corona modus in één keer ge-explodeert. Met o.a. toernooien in Koblenz, Cyprus, Leiden, Zwolle, Puderbach, Oostenrijk, Düsseldorf, Tsjechië, Utrecht, Eindhoven, Apeldoorn, Kroatie, Luxemburg, Strassen, Kayl, Berlijn , Boedapest, Almere, Turkije, België, en Venetië was het een gigantisch druk programma.

De maand mei stond in het teken van uitbreiding. Tijdens deze maand werden er nieuwe groepen geopend in gymzaal verlengde houtrakgracht op de dinsdag. Deze les staat onder leiding van Lisa Hartman. Ook Mika van Woudenberg draait een locatie met succes in de Meern. Wat doen ze het allebei fantastisch. Karate Team Utrecht creëert kansen en groeit.

Het clubkampioenschap in mei was geweldig. Van jong tot (ietsjes) ouder werd de sportieve strijd met elkaar aangegaan. De sfeer was fantastisch en iedere deelnemer ging met een medaille naar huis. In diezelfde week gingen onze Boksfitters de challenge aan voor een boksfit medaille. Hier aan vast organiseerden we een lege flessen inzamelingsactie, waarbij we de opbrengst volledig gedoneerd hebben aan stichting Make-a-wish voor kinderen met een levensbedreigende ziekte.

Wanneer je terug denkt aan de maand juni dan denk je meteen aan onze deelname aan de avondvierdaagse. Wat hadden we weer een fantastische groep verzameld om hieraan deel te nemen. Als enige sportclub in de hele wijk mogen wij hieraan meedoen, en dat is absoluut begrijpelijk als je ziet wat voor positieve vibe we brengen. Een dansende karate leeuwmascotte maakte het feestje helemaal compleet.

Naast de avondvierdaagse stond het Europees kampioenschap in Praag op de planning. Het is gelukt voor het eerst in de Karate Team Utrecht geschiedenis dat een leerling zich weet te plaatsen voor een EK. Lisa Wu heeft zich in Tsjechië fantastisch weten te meten met de allerbeste van Europa. Diezelfde week werden er clubexamens georganiseerd met publiek. Voor het eerst verdeeld over meerdere veldjes, die werden geleid door onze examen vragers.

En dan de summerweek. De summerweek was dit jaar een bijzondere editie, omdat we deze editie ook toppers van buitenaf wisten te halen naar onze dojo waaronder een workshop met Ahlam Martens-El Yaakoubi, Jesse Smeets, en Damien van Bloemendal. Naast onze eigen interne fantastische workshops waaronder een familielid-kind training werd de summerweek een groot succes.

Terwijl de senioren de zomervakantie alvast inluidde met het teamuitje sushi eten, vocht Mika zich bij de Youthleague in Kroatië naar de kwartfinales en behaalde daarmee een top 6 op de wereld ranking klassement.

De grote clubactie is wederom erg geslaagd. Ook dit jaar weer mooie beloningen voor onze lotenverkopers en een record aantal loten wat er verkocht is: 1564. Super dank aan iedereen die zich hiervoor ingezet heeft en onze loten kopers. Het wachten is op de medailles die we binnenkrijgen vanuit de actie, en daarna kunnen we overgaan in het nieuwe jaar tot de uitreiking van al jullie presentjes.

Eind oktober stond het Wereldkampioenschap Karate in Turkije op de kalender. Nadat onze school Mika en Lisa succes wenste bij de uitzwaai training begon het avontuur. Nog niet eerder heeft een karateschool twee verschillende sporters uitgezonden die in beide disciplines actief waren. Dit betekend dat onze karateschool een allround school is, en dit is vrijwel erg bijzonder in Nederland. Zowel Mika als Lisa hebben zich fantastisch kunnen meten met tegenstanders uit de hele wereld.

In November hebben we wederom geschiedenis geschreven door vijftien medailles te behalen op het Nederlands kampioenschap karate. In het landelijke klassement eindigde we met onze karateschool op de vijfde plek van Nederland. Wat superknap is!

Het einde van het jaar naderde en met nog een pietentraining voor onze jongste sporters en een christmas training voor jong en oud werd het jaar in stijl afgerond. Met als absoluut hoogtepunt een levende, dansende kerstboom.

Het was een mega druk jaar vol met trainingen, uitbreidingen, activiteiten en wedstrijden. Wij kunnen dit niet mogelijk maken zonder al onze lesgevers, vrijwilligers, assistenten, coaches en support van alle leden en aanhang.

Wij gaan nu genieten van een welverdiende vakantie en zien jullie weer helemaal fris terug in de dojo vanaf maandag 9 januari 2023.

Wij wensen jullie een fijne vakantie, feestdagen en een sportief nieuwjaar toe.

Karate Team Utrecht