Vannacht reist Lisa Wu samen met het Nederlands Karate team richting Cyprus voor het Europees kampioenschap Karate.

Met ruim 1136 atleten uit heel Europa, waar slechts de beste van een land mag deelnemen wordt het een waar spektakel.

Voor de atleet van Karate Team Utrecht is het niet de eerste keer dat zij uitgezonden wordt naar een groot eindtoernooi. Wel is een dubbele uitzending in twee verschillende disciplines kata (schijngevecht) en kumite (sparring) nieuw voor haar.

Samen met haar trainster Lindsey Weerdenburg hebben ze middels een dubbele kwalificatie geschiedenis geschreven. Nog nooit eerder is dit vertoond in Nederland en daarmee is deze uitzending ontzettend bijzonder. Niet meer dan verdient, want bij geen enkele kwalificatie miste ze het podium.

Lisa heeft dan ook een dubbele voorbereidingstraject gehad. Wat een enorme boost in de ontwikkeling gegeven heeft als allround karateka. En niet alleen voor haar zelf. Ook andere sporters in Nederland heeft ze kunnen inspireren, met haar verhaal dat doorzetten loont.

Zelf weet Lisa en haar trainster niet beter. Lisa staat al ruim twaalf jaar in de Utrechtse dojo en is opgeleid tot allround karateka. Het ene onderdeel versterkt het ander met daarbij de boodschap om te trainen met plezier. Een karate les bij Karate Team Utrecht is dan ook altijd anders en nooit saai.

Op vrijdag komt Lisa uit in de kata klasse en zaterdag maakt ze haar opwachting in de kumite U21 -61 kg. Daarvoor zet ze nog de puntjes op de i met haar sensei, wat haar grote steunpilaar is in het hele verhaal. Ook worden de laatste voorbereidingen bij haar vaste fysiotherapeut Bodyproof in de Meern afgewerkt.

Ter plekke worden er nog trainingssessies met het nationaal team afgewerkt en is er tijd ingeruimd voor registratie, weging en ontspanning.

Een dubbele medaille pakken? Waarom niet? We hebben er hard voor getraind en gaan gewoon voor dubbel succes.

Wil jij meer informatie over deze prachtige budo sport of eventueel een gratis proefles volgen? Ga dan snel naar www.karateteamutrecht.nl