Mika naar het EJK karate in Georgië

Met nog een paar nachtjes slapen te gaan zet hij nog de laatste puntjes op de “i”. Mika van Woudenberg bereid zich voor op het Europees Jeugd Kampioenschap Karate in Georgië.

In de hoofdstad Tbilisi zal het kampioenschap plaatsvinden van 9-11 februari. Aankomende dinsdag reist Mika samen met het nationaal team via Istanbul naar Georgië. De zeventienjarige die meerdere malen per week bij Karate Team Utrecht traint komt zelf op de zaterdag in actie in de junioren klasse vanaf 76 kilogram.

Om jezelf hiervoor te plaatsen heb je op meerdere kwalificatiemomenten in Nederland en buitenland moeten presteren en dit is de Utrechter die gesponsord wordt door Hayashi goed gelukt.

Even leek alles in duigen te vallen wegens een vervelend ongeluk. Vlak voor de zomervakantie scheurde Mika zijn enkelbanden af en liep daarnaast een zware bot kneuzing op. De hele zomervakantie stond hierdoor in het teken van revalideren, met zijn persoonlijke fysiotherapeut Kees. Zodra Mika groen licht kreeg stond hij weer uren te maken in de Utrechtse dojo.

Volgens Sensei Lindsey beschikt Mika over de juiste doorzettingsvermogen en wilskracht. Dat je jezelf zo kunt revancheren na een zware blessure en vervolgens op het podium beland bij één van de zwaarste kwalificatie momenten dan zegt dit wel iets. We zijn dan ook ontzettend trots dat we zo’n topper binnen ons wedstrijdteam hebben.

En niet alleen is Mika belangrijk voor het wedstrijdteam. Wekelijks enthousiasmeert hij jonge sporters met de karatesport. Daarnaast hoe hij dit allemaal combineert met zijn examenjaar op het Leidsche Rijn College is extra bijzonder.

Naast de vele trainingsuren bij Karate Team Utrecht, nationaal team, bevriende dojo’s, en krachtbegeleiding bij Kees van Geel heeft Mika ter voorbereiding voor het EJK aan verschillende trainingskampen in het buitenland deelgenomen. 

Alleen de beste van een land mag deelnemen aan het kampioenschap. Het besef is er dan ook, dat de concurrentie enorm hoog is. Zijn trainster Lindsey Weerdenburg is overtuigd dat Mika verder kan komen. We hebben Mika topfit gekregen. Hij is een sterke, snelle, allrounder zwaargewicht, hier moet hij gebruik van maken. 

Wij wensen Mika via deze weg heel veel succes toe!