Karate Team Utrecht biedt de mogelijkheid om als beginnende en gevorderde Karateka examen te doen.

>>> Het eerst volgend Karate Team Utrecht examen is op 13 mei 2023 (alleen bruine banden)<<<
>>> Het daarop volgend Karate Team Utrecht examen is op 5 juli 2023 <<<

Extra motiverend

Om de ontwikkeling van de Karateka te kunnen toetsen organiseren we twee keer per jaar kyugraad examens. Het allerbelangrijkst is dat je jezelf ontwikkeld als persoon. Wij werken speciaal voor onze jeugdige leerlingen met tussen stappen. De tussen stappen (slippen/halfband) werken extra uitdagend en motiverend. Volwassenen doen examens voor hele banden met een langere wachttijd ertussen.

Kyugraad (gekleurde slip en band) examens

De reguliere examens worden 2 maal per jaar afgenomen op de daarvoor aangegeven datums.

Tijdens een kuygraad examen worden er een aantal onderdelen getoetst. Wat er precies getoetst wordt kun je terug vinden in de examen eisen. Uiteraard houden we rekening met iemand zijn fysieke gesteldheid en bekijken we de persoonlijke groei die een leerling door heeft gemaakt.

De Sensei (leraar) kan advies geven wanneer een karateka beter nog even kan wachten met het deelnemen aan een examen. De examens worden gehouden op een centrale plek in Leidsche Rijn.

DANgraad (zwarte band) examens

Tweemaal per jaar worden door de Karate-do Bond Nederland DAN examens georganiseerd voor leerlingen die op willen gaan voor de zwarte band. Dit examen betreft een landelijk examen. Zie www.kbn.nl voor actuele datums en eisen.


Kyugraad examen eisen

Hieronder kun je een overzicht inzien van de richtlijnen voor het examen. De eisen zijn richtlijnen en kunnen afwijken van het huidige examenprogramma.

Exameneisen versie december 2022