Op deze pagina wordt alle nieuws weergeven omtrent covid-19 en wat voor een invloed dit heeft op activiteiten van Karate Team Utrecht.


Update 18 mei 2021: we gaan weer binnentrainen.

Allereerst corona is nog niet voorbij. We vragen dan ook aan iedereen om de corona maatregelen en afspraken op te volgen. Heb je klachten, blijf thuis. Houdt afstand met de lesgevers etc.

Bekijk hier het lesrooster: Lesrooster – Karate Team Utrecht

We gaan weer binnen trainen, dit betekent:

 • Je komt en gaat in volledig Karatepak (ook wedstrijdteam). Er is geen gelegenheid tot omkleden (kleedhokken zijn gesloten). Ter plekke mag je niet wisselen van jasje/shirt etc. Trek gemakkelijke schoenen aan bijvoorbeeld slippers, zodat je snel naar buiten kan voor de volgende groep.
 • Nagels (vingers en tenen) kort knippen (veiligheid).
 • Haren langer dan de schouder, dien je in een staart te dragen.
 • Oorbellen en sieraden blijven thuis. Kan de oorbel niet uit, dan moet dit afgeplakt worden. Anders kun je helaas niet meedoen met de les (veiligheid).

Afspraken corona maatregelen
Om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen vragen wij iedereen om zich aan onderstaande maatregelen te houden.

 1. Thuis te blijven bij het hebben van corona klachten en of als je terug komt uit een land waarbij de verplichte quarantaine/test aan verbonden is. Zie rivm.nl
 2. Wanneer je deelneemt aan de les verklaar je geen corona klachten te hebben.
 3. Indien je niet zelfstandig komt: ouders die brengen en halen dienen buiten bij het hek te wachten. Niet meelopen naar binnen. Dit is erg belangrijk! Heb je een dringende vraag, dan kunt u ons het best bereiken op whatsapp. Dit principe is ook van kracht voor proefles ouders (deze kunnen niet mee naar binnen).
 4. Kom pas 5 minuten voordat de les begint. Niet eerder i.v.m. groepswissels, doorluchten en klaarmaken voor een volgende training.
 5. Bij het openen van de voordeur, vragen we je om de looproute op te volgen. In de gymzaal zullen de leerlingen het pand verlaten via de nooddeur (zij uitgang).
 6. Leerlingen vanaf 13 jaar zijn verplicht een mondkapje te dragen in het gebouw. Tijdens het sporten zelf mag deze af (13-17 jaar advies partnervormen op).
 7. Goed je handen desinfecteren met de aanwezige spray bij binnenkomst.
 8. Volg de looproutes.

Senioren groep (16+ jaar)

We trainen op 1,5 meter afstand, in groepjes van twee. Om de afstand te kunnen waarborgen hebben we een limiet van 12 deelnemers per les. Je plek reserveren kan via www.mijnsportteam.com Sta je niet op de lijst, dan kunnen we je niet deel laten nemen.


Update april 2021: uitzicht op versoepelingen (routekaart)

Vanavond werd er door het kabinet weer een persconferentie gegeven. Tijdens de persconferentie werd duidelijk dat er op dit moment nog geen versoepelingen kunnen worden aangekondigd.

Wel werd er een openingsplan geschetst voor de komende periode. De snelheid van de stappen hangt af van de situatie in het ziekenhuis. Deel één van het openingsplan is als volgt:

Stap 1: Omvat bijvoorbeeld terrassen en winkels openen, avondklok afschaffen. Deze stap wordt op zijn vroegst 28 april 2021 genomen, de beslissing over stap 1 wordt op 20 april genomen.

Stap 2: Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld binnen sporten, dierenparken weer openen onder voorwaarden. Deze stap wordt op zijn vroegst 11 mei 2021 genomen, de beslissing wordt op 3 mei genomen.

Belangrijk bij het nemen van stappen:

 • Er is buiten eerst meer mogelijk, en daarna pas binnen;
 • Sport en culturele activiteiten kunnen eerst wat meer zonder publiek, daarna pas met publiek;
 • De groepen worden steeds wat groter.

Update januari 2021: lessen weer opgepakt

De lessen worden zowel buiten als online opgepakt. Er is een divers aanbod met lessen te volgen voor zowel onze ninjas, jeugdkarate en senioren karate.


Update 14 december 2020: sluiting alle sportclubs.

We bekijken mogelijkheden voor het hervatten van (online) en/of alternatieve trainingen na de kerstvakantie.


Update 5 november 2020: senioren lessen gaan over naar individueel trainen

We hebben weer een update omtrent de laatste persconferentie. In eerste instantie was er nogal wat verwarring, maar we hebben nu meer duidelijkheid. De aanvullende maatregelen gelden volgens het kabinet de komende twee weken (t/m 18 november).

Ninja en jeugdlessen (we blijven trainen zoals afgelopen weken)

 • Pas 5 minuten voor tijd naar de les komen (uitzondering lesteam)
 • Extra vanuit kabinet: let op! voor en na de les, rekening houden met samen lopen, fietsen etc. Dit mag volgens de nieuwe regels maar met maximaal 2 personen.

Senioren lessen (hier verandert er wel iets)

Wanneer er bij Karate een leraar voor de groep staat, dan is dit een groepsles. Groepslessen zijn verboden. De lessen mogen gewoon doorgaan, maar dan wel net iets anders dan je gewend bent.

De groepsles gaat helemaal omgezet worden naar individueel trainen. Helemaal corona proof. Je traint individueel op 1.5 m afstand en werkt aan je eigen examen stof, een workout etc.. De leraar/begeleider is aanwezig voor eventuele tips, tricks en hulp maar staat niet voor de groep.

 • Je traint individueel op een vaste plek in de zaal (max. 2 per vlak)
 • Je traint de hele les individueel met een opdracht van de leraar
 • De leraar loopt rond en is beschikbaar voor tips en hulp (personal trainer)
 • De hele les blijven we op 1.5 m
 • Aangezien we de 1.5 m echt willen garanderen, gaan we werken met een aanmelding en maximale aantal deelnemers voor deze les. Meer informatie volgt.

Mocht er een persoon in jouw directe omgeving positief getest zijn, geef dit dan aan ons door. Dan kunnen we samen bepalen of het slim is om een aantal dagen niet naar de dojo te komen.


Update oktober 2020: 13+ dringend advies mondkapje mee te brengen

Beste leden,

Alle leerlingen vanaf 13 jaar en het les team adviseren wij dringend om vanaf maandag 5 oktober een mondkapje mee te brengen naar Karate.

Wij zullen dit mondkapje enkel dragen tijdens duo opdrachten en partnervormen. Denk hierbij aan ippon kumite’s (examen vormen), kumite (sparring) en andere vormen waarbij 1,5 niet haalbaar is.

Wij volgen hiermee het standpunt van de minister. Daarnaast proberen we aan het verzoek van de gemeente te voldoen ,om een bijdrage te leveren om de verspreiding waar kan tegen te gaan.

We zien het als een gezamenlijke verantwoordelijkheid om te zorgen voor de veiligheid en gezondheid van iedereen bij Karate Team Utrecht en vragen zodoende iedereen dit dringende advies op te volgen.

Karate Team Utrecht


Update 29 september 2020: geen ouders meer tijdens de lessen

Geen ouders/verzorgers meer toegestaan bij de training en activiteiten. We volgen hiermee de richtlijnen van het RIVM. Dit is ook helaas van toepassing voor proefles ouders.

Om de drukte zoveel mogelijk te beperken, doen wij de deuren pas 5 minuten voor tijd open. Met uitzondering voor de docenten en assistenten.

Senioren (15+) trainen waar kan op 1,5 meter afstand. Bij partnervormen trainen de senioren allemaal met mondkapje.


Update 19 september 2020: verscherpte maatregelen

Beste leden,

Gisteren heeft de premier een persconferentie gehouden. Zoals iedereen heeft kunnen horen is het aantal covid-19 besmettingen enorm aan het oplopen in Nederland.

Aangezien Utrecht onder één van de regio’s valt waarbij het aantal besmettingen enorm aan het oplopen is, zijn er specifiek voor deze gemeenten aanvullende maatregelen van kracht. Zo is er bij de sportclubs neergelegd om de maatregelen aan te scherpen waar kan.

We gaan hier als club ook strenger op gecontroleerd worden, dus wij willen iedereen verzoeken zich te houden aan de maatregelen.

Per direct verscherpen wij onderstaande maatregelen:

 1. Kleedkamers zijn per direct gesloten. Kleed je dus thuis om!
 • Ramen en deuren blijven open voor ventilatie (deden we al). Mocht iemand hier hinder van ondervinden, zorg dat je een witte legging/maillot en een wit shirtje/hemd onder je karatepak draagt. Kleed je er dus na!
 • De ingang is via de gewone voordeur! Dus ga NIET naar binnen via de nooddeuren (dubbele deur). Houdt onderling 1.5 meter afstand (tenzij je uit 1 familie komt). 5 minuten voor de training mogen leerlingen naar binnen. Eerder niet! Bij binnenkomst vragen wij iedere leerling zijn handen te ontsmetten met de desinfecterende spray.

Leerlingen mogen daarna hun spullen (sporttas) neerleggen in de gymzaal zelf bij het materialen hok. In het LRC leggen de leerlingen de spullen op de blokken.

 • Gymzaal: de uitgang wordt verplaatst naar de (nooduitgang) zijkant van het gebouw (zie filmpje https://www.youtube.com/watch?v=uP2UwrkKYNM ). Ouders kunnen op de stoep hun kind opwachten. Zo voorkomen we een ophoping bij de ingang van het gebouw. Zorg dat u op tijd uw kind ophaalt.

LRC: ouders zetten hun kind voor het gebouw af en halen ze daar weer op. Volg de looproutes in het Leidsche rijn college. Ingang is net zoals voorheen bij de nooddeur in de zaal, uitgang bij de hoofddeur.

Kinderen waarvan de ouder nog niet aanwezig is vragen we om weer terug te komen de zaal in.

 • Bij de seniorenlessen (15 jaar en ouder) werken we zoveel mogelijk met 1.5 afstand. Voor de partnervormen willen wij jullie verzoeken iedere les een mondkapje mee te brengen. Indien het mondkapje niet aanwezig is, dan train je de vormen op afstand. Daarnaast wordt het forceren van stemgebruik gereduceerd.
 • De matten worden beperkt neergelegd. En gebruikte materialen worden extra gereinigd.
 • Wij willen iedereen die gebruikt maakt van Karate bescherming verzoeken dit voor en na de les te ontsmetten.

Niet vergeten (basis regels RIVM):

 • Houd altijd 1,5 meter afstand.
 • Ga niet naar plaatsen waar het druk is.
 • Nies en hoest in uw elleboog.
 • Was vaak uw handen met zeep.
 • Bent u verkouden? of andere covid-19 klachten? Blijf dan thuis!
 • Heeft u koorts of bent u benauwd? Dan moeten alle huisgenoten thuis blijven.
 • Werk zoveel mogelijk thuis.

Mochten er op korte termijn nog aanvullingen zijn dan laten we dit jullie weten. Hopelijk begrijpen jullie onze positie en hopen dat iedereen meewerkt aan de verscherpte maatregelen. Gezondheid staat bovenaan.

Uitgang gymzaal
Ingang gymzaal

Update 1 september 2020: alle trainingen hervat

Afspraken
Net zoals de buitentrainingen willen we een aantal afspraken maken.

 1. Ouders/verzorgers zetten hun kinderen voor de deur af. Na afloop
  kunnen de leerlingen weer opgehaald worden voor de deur.
 2. We trainen gewoon in Karatepak tenzij anders wordt vermeld via de
  Team App of social media.
 3. Het is niet toegestaan om de zaal binnen te komen en te blijven
  kijken. Met uitzondering een ouder/verzorger van een proeftraining.
  Leef wel de covid-19 afspraken na.
 4. Was je handen voordat je naar de dojo komt.
 5. Kleed jezelf zo veel mogelijk thuis al om. De kleedkamers zijn
  beschikbaar, maar de deuren blijven open voor de luchtcirculatie.
  De senioren groepen 15+ houden onderling 1.5 meter afstand voor
  en na de training, dus ook in de kleedhokken.
 6. De buitendeur blijft open voor de luchtcirculatie, neem waardevolle
  spullen mee de zaal in.
 7. Voordat de les begint ontsmet je je handen met desinfecterende
  spray. Deze spray zetten wij klaar in de dojo.
 8. Direct uit de kraan drinken is niet toegestaan. Neem je eigen
  waterfles mee in je sporttas.
 9. Ga thuis naar het toilet. De toiletten in de dojo zijn alleen voor
  noodgevallen.
  Je blijft thuis als:
 10. je verkouden bent, hoest, niest, koorts of andere covid-19
  verschijnselen hebt.
 11. een gezinslid in jouw huis een van bovenstaande verschijnselen
  heeft.
 12. je positief getest bent op Corona, blijf je twee weken thuis.
 13. je terugkomt van vakantie in oranje gebied (door de Nederlandse
  overheid als oranje bestempeld, zie www.rijksoverheid.nl), dan blijf
  je twee weken thuis.

  Heb je (chronische) allergieën, geef dat dan vooraf aan ons door via
  whatsapp of de mail, zodat wij hier vanaf weten.

  We gaan er van uit dat iedereen aanwezig is. Ben je er niet? Meld je dan af via info@karateteamutrecht.nl of stuur een whatsapp. Op deze manier houden we de presentielijst bij.

Update juli 2020: terug naar de gymzaal en start summerclass

De reguliere buitentrainingen zijn succesvol afgerond. De summerclass is opgestart. Deze lessen zijn indoor.

Update 24 juni 2020: versoepeling senioren lessen

Vanaf juli is het sporten zonder 1,5 meter afstand toegestaan door het kabinet. Wij zullen dit dan ook doorvoeren tijdens onze senioren lessen. Wel houden we intern de groep gespitst voor mensen die nog wel graag de 1,5 meter willen hanteren. De oefeningen zullen hierop aangepast worden.


Update juni 2020: trainingsprogramma uitgebreid

We pakken per juni het conditie programma op voor alle leeftijden en het kumite programma t/m 18 jaar. Dit programma zal aangeboden worden op de maandag in de buitenlucht.

Update 29 mei 2020: versoepeling voor sporters t/m 18 jaar

Een groot compliment naar alle deelnemers en ouders/verzorgers. Wat houden jullie je allemaal goed aan de voorschriften. Van brengen en halen t/m het meedoen in de les zelf.

Een aantal punten op een rijtje:We hebben de afgelopen weken korte broeken, slippers, petten, topjes etc. voorbij zien komen. Graag willen we jullie vragen om tijdens het buitensporten meer te letten op de dojo etiquette. Daarnaast willen we meer een eenheid vormen en laten we onze prachtige sport promoten.

Trainen kan vanaf juni in:

 1. Karatepak + band + schoenen
 2. Karatebroek + shirt + band + schoenen

Zoals jullie weten zijn er versoepelingen aangekondigd door het kabinet. Sporters t/m 18 jaar mogen nu zonder 1.5 meter sporten. Wel 1.5 meter afstand houden met de docenten!

Bij ons is de afspraak: traint er iemand in van 18 jaar en ouder in een groep mee dan houdt de hele groep 1.5 meter afstand. Dit zal dus vooral gelden voor de 15+ senioren groep en conditietraining voor alle leeftijden op de maandag. Houdt hier dus rekening mee.

Aangezien de weervoorspelling er wisselvallig uit ziet voor de maand juni, willen wij jullie vragen om de mail en TEAM APP in de gaten te houden voor eventuele uitval.


Update 8 mei 2020: de buitenlessen gaan van start.

We pakken het buitenprogramma op. Houd de website en TEAM APP goed in de gaten voor nieuwtjes.


Opzet lessen

Buitenlessen

Locatie: plein Leidsche Rijn College (voormalig Via Nova college) / basketbal veld. Dit is aan de kant bij de atletiekbaan.

Stappen plan brengen en halen

Allereerst kom zoveel mogelijk lopend of met de fiets.

Stap 1: leerlingen komen zoveel mogelijk zelfstandig naar de les. Indien dit niet zelfstandig kan dan is 1 ouder/verzorger toegestaan om het kind te brengen en halen.

Stap 2: ouders zetten hun kind af bij de poort (aan de zijde van de atletiekbaan) en gaan direct weg. We noemen dit de kiss and ride zone. Bij de kiss and ride zone staat er iemand om je naam af te vinken. Heb je jezelf niet vooraf ingeschreven voor de les, dan kan je helaas niet meedoen.

Stap 3: leerlingen lopen dan zelfstandig binnen de poort naar het wachtgebied. 13+ leerlingen en groepen dienen 1,5 meter afstand onderling te houden.

Stap 4: leerlingen nemen plaats in het wachtgebied en wachten op het teken van de leraar om de (buiten) dojo ruimte te betreden. De eerste groep van de dag (5-8 jaar) mag al direct naar de (buiten) dojo.

Stap 5: Wanneer de training afgelopen is worden de leerlingen terug begeleid naar de poort waar ze afgezet zijn (kiss and ride zone). Vanuit hier gaan de kinderen zelfstandig naar huis en/of worden opgehaald.

Stap 6: iedereen dient direct na de training het plein te verlaten via de uitgang.

*LET OP:* Het is niet toegestaan te blijven kijken. De corvid-19 begeleider is te herkennen aan een gekleurd hesje.

Attentie voor het bovenstaande. Iedereen moet zich aan dit voorschrift houden.

Graag aandacht voor onderstaande punten bij het volgen van lessen:

* de versoepelde maatregel zonder 1.5 meter sporten gaat in vanaf 1 juni voor sporters t/m 18 jaar.

Lestijden

Maandag

Groep 1: wedstrijdkarate kumite 17:00-17:45

Groep 2: Conditie training 17:45-18:45

Woensdag

Groep 1 Karate:
5-8 jaar 16:30-17:15

Groep 2 Karate:
9-11 jaar 17:15-18:00

Groep 3 Karate:
12-14 jaar 18:00-18:45

Groep 4 Karate:
15+ jaar 18:45-19:30 (eventuele uitloop naar 19:45)


Informatie en spelregels voor:
Hieronder worden de spelregels weergeven voor ouders/verzorgers, sporters, trainers, begeleiders en vrijwilligers.

Ouders en verzorgers

Sporters

Trainers, begeleiders en vrijwilligers

Protocollen

Veiligheid- en hygiëneregels voor iedereen

Protocol sporters

Protocol ouders en verzorgers

Protocol trainers, begeleiders en vrijwilligers