FAQ – Veelgestelde vragen

Hieronder staan de meest gestelde vragen. Mocht er een vraag niet tussen staan, neem dan zeker contact met ons op via info@karateteamutrecht.nl 

Hoe werkt een proefles?
Een proefles mag gewoon gevolgd worden in sport/gymkleding en op blote voeten. Je draait gewoon een hele Karateles mee met andere Karate leerlingen. Na de proefles krijg je wat informatie en is er gelegenheid voor het stellen van eventuele vragen. Eén proefles volgen bij ons is gratis en vrijblijvend.

Hoe meld ik mijzelf aan voor een proefles?
Dat kan door het proefles formulier in te vullen. Het proefles formulier kunt u onderaan deze pagina vinden.

Hoe gaat de betaling voor de lessen?
De betaling van de lessen gaan per kwartaal. Het kwartaal bedrag gaat per online incassering.

Wanneer mag ik meedoen aan een examen?
Tweemaal per jaar worden er Kyu-graad examens georganiseerd door de Karateschool. Voorafgaand het examen wordt er door de trainer(s) uitnodigingen verspreid aan degene die klaar zijn voor het examen. Anderen wordt geadviseerd om nog net even door te trainen voor een volgend examen.

Wanneer je examen wilt doen voor een Dangraad (zwarte band) dan doe je hiervoor geen club examen, maar een landelijk examen bij de Karate-do Bond Nederland (KBN).

Doen jullie ook mee aan wedstrijden?
Niet iedereen wilt meedoen aan wedstrijden. Er is geen verplichting. Voor leerlingen die wel uitdaging zoeken op wedstrijd gebied is hier ruimte voor.

Wat is de KBN?
KBN staat voor Karate-do Bond Nederland. De KBN is een landelijke organisatie voor alle aangesloten Karatescholen en individuele leden. De KBN is de enige door de NOC*NSF erkende Karatebond in Nederland. De Bond is daarmee ook aangesloten bij de Europese Karate Federatie (EKF) en de Wereld Karate Federatie (WKF). De KBN stuurt topsporters uit naar Europese en Wereldkampioenschappen, organiseert Karatedagen en landelijke DAN examens. Onze Karateschool is aangesloten bij de Karate-do Bond Nederland en daarmee ook bij de NOC*NSF.

Ben ik verplicht om lid te worden van de Karate-do Bond Nederland?
Lidmaatschap bij de Karate-do Bond Nederland (KBN) is niet verplicht. Wel adviseren wij vanuit de Karateschool om lid te worden van de Karate bond. Wil je bijvoorbeeld ooit je landelijke zwarte band examen doen, aan wedstrijden deelnemen of Karate stages volgen, dan is lidmaatschap wel verplicht. Meer informatie kunt u vinden op deze pagina.

Hoe kan ik mij uitschrijven?
Opzeggen kan alleen door middel van het inleveren van een uitschrijfformulier. Download hier een uitschrijfformulier. Opzeggen moet minimaal één maand voor de start van het nieuwe kwartaal. Stel u heeft betaald voor het kwartaal oktober, november en december dan moet u in oktober of november opzeggen. December is dan de uitschrijf maand. Gebeurd dit niet dan gaan wij er vanuit dat de lidmaatschap automatisch met een kwartaal verlengd wordt. Restitutie wordt er niet verleend.

Dit geld ook voor wanneer je een dag minder in de week gaat trainen. Dit geef je ook minimaal één maand voor het nieuwe kwartaal aan.