Over ons

Karate Team Utrecht

Karate Team Utrecht is opgericht in het jaar 2012, en heeft zich inmiddels onmisbaar gemaakt in de wijk Leidsche Rijn. Karate Team Utrecht is dan ook een populaire karateschool onder de jeugd en volwassenen midden in de Utrechtse wijk. Sinds 2021 bieden wij boksfit aan, wat ook ontzettend goed is aangeslagen.

Wij hebben op dit moment drie verschillende locaties. Dit betreft Dojo Leidsche Rijn college (Maartvlinder 1) , Gymzaal Parkwijk (Verlengde Houtrakgracht 598) en Gymzaal de Meern (Mereveldlaan 3). 

Leuke en uitdagende lessen

Doormiddel van leuke en uitdagende oefenvormen leren de sporters controle te krijgen over hun lichaam en mind. De focus ligt op weerbaarheid en het ontwikkelen van jezelf. De sport kenmerkt zich met hele belangrijke waarden, waaronder discipline, respect voor elkaar, coördinatie en het trainen van je doorzettingsvermogen. Dit allemaal in het teken van plezier. Wij trainen in groepsverband met aandacht voor het individu.

Wat is Karate?

Karate is een zelfverdedigingsport dat zonder wapens wordt beoefend. Karate betekent dan ook ”lege hand” en is ontstaan in Okinawa, dit is een eilandengroep in Japan. De Chinezen introduceerden gevechtsvormen op dit eiland, wat weer samengevoegd werd met anderen gevechtstechnieken uit omliggende Aziatische landen. Later kwam het prachtige karate-do naar Europa. De Karatestijl die wij beoefenen is het Shotokan karate. Shotokan karate is wereldwijd de meest beoefende karatestijl van het moderne Karate.

Recreatief en wedstrijdkarate

Wij verzorgen Karatelessen op recreatief en wedstrijd niveau. Onze recreanten doen twee keer per jaar examen voor de volgende kleur slip of band. De groepen variëren bij ons van de witte tot en met de zwarte band. Met het wedstrijdkarate zijn wij regionaal, nationaal en internationaal actief. Op dit moment hebben wij meerdere leerlingen die opgenomen zijn in de jeugdselectie -16 jaar van Nederland en jongoranje -21 jaar. Wedstrijden zijn niet verplicht om aan deel te nemen, dit is een keuze.

Boksfit Utrecht

Begeleid door een erkende Boksfit instructeur werk je aan een fit lichaam en geest. Boksfit is een energieke les van 60 minuten, waarbij je op een leuke en uitdagende manier aan het bewegen gaat. Bij Boksfit Utrecht train je letterlijk je hele lichaam. Een uur lang uitrazen op knallende muziek. We maken hierbij gebruik van boks technieken, en materialen zoals stootkussens, pads, kettlebells, slammbals, en een hoog fun & game gehalte. De korte en explosieve boksbewegingen zorgen ervoor dat je hartslag en ademhaling in een razend snel tempo zullen stijgen. Met als gevolg: veel zweten en calorieën verbranden! We doen niet aan wedstrijd boksen, alleen recreanten.

Rijks erkend gediplomeerd

Onze karateschool is aangesloten bij de Karate-do Bond Nederland (KBN) en bij de NOC*NSF. De Karate-do Bond Nederland (KBN) is de enige Karatebond die aangesloten is bij de NOC*NSF. Wij kunnen als Karateschool hierdoor deelnemen aan landelijke Dan-graad examens, (Open) Nederlandse Kampioenschappen, internationale kampioenschappen, coachlicenties behalen, scheidsrechter licenties en deelnemen aan karate dagen. De KBN is ook lid van de European Karate Federation en World Karate Federation.

Naast dat wij rijks erkend gediplomeerd zijn, is Lindsey Weerdenburg (ons hoofddocent) de bondstrainer van de Nationale jeugdselectie tot en met zestien jaar. Hier begeleid zij sporters die actief zijn op het allerhoogste niveau van Nederland.

Onze doelgroep

Wij hebben een gevarieerde doelgroep. Wij hopen op deze manier zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen.

– Little Ninja’s karate 5-8 jaar
– Jeugdkarate 9-13 jaar
– Senioren karate 14 jaar en ouder
– Wedstrijdkarate
– Kickboks fit jeugd 8-13 jaar (geen wedstrijd kickboksen, alleen recreanten)
– Boksfit 14+ (geen wedstrijd boksen, alleen recreanten)