Over Karate Team Utrecht

Karate Team Utrecht is een populaire karateschool gevestigd in Leidscherijn. Wij hebben op dit moment twee locaties. Wij verzorgen Karatelessen voor de jeugd en volwassenen! De Karate stijl die wij beoefenen is het Shotokan Karate. Shotokan karate is wereldwijd de meest beoefende Karatestijl van het moderne Karate.

Onze Karateschool is aangesloten bij de Karate-do Bond Nederland (KBN) en bij de NOC*NSF. De Karate-do Bond Nederland (KBN) is de enige Karatebond die aangesloten is bij de NOC*NSF. Wij kunnen als Karateschool hierdoor deelnemen aan landelijke Dan-graad examens, Nederlandse Kampioenschappen, internationale kampioenschappen en Karate dagen (stages). De KBN is ook lid van de European Karate Federation (EKF) en World Karate Federation (WKF) en daar maakt Karate Team Utrecht ook deel van uit.

Twee locaties in Leidsche Rijn

Op dit moment verzorgen wij trainingen op twee verschillende locaties in Leidsche Rijn.

  • Leidsche Rijn College (Maartvlinder 1, 3544 DA, Utrecht)
  • Gymzaal Parkwijk (Verlengde Houtrakgracht 598, 3544 Utrecht)

Traditioneel en wedstrijdgericht

Wij vinden als Karateschool een goede basis erg belangrijk. Wanneer je start met Karate, dan begin je altijd met basislessen. Tijdens de basislessen leer je de technieken en ontwikkel je jezelf als een complete Karateka. Door aan examens mee te doen, kun je verschillende banden behalen. Je begint met de witte band gevolgd door de gele, oranje, groene, blauwe, bruine en zwarte band. Beginnen met Karate kan diverse motivaties hebben zoals;

Meer conditie opbouwen, lekker ontspannen, fysieke gesteldheid verbeteren, meer zelfvertrouwen krijgen, je grenzen verleggen, uithoudingsvermogen opbouwen, motoriek ontwikkelen, afvallen, concentratie vermogen verbeteren, discipline bijbrengen, balans verbeteren, gezellig sporten, sociale contacten onderhouden, een uitlaatklep.

Voor leerlingen die uitdaging willen binnen de wedstrijdsport is daar de gelegenheid voor. Onze Karateschool zet zich in voor vanencompetities, regionale, nationale en internationale wedstrijden op alle wedstrijd onderdelen. Wedstrijden doen is optioneel en zeker niet verplicht.

Clubactiviteiten

Naast de reguliere Karatelessen organiseren wij regelmatig clubactiviteiten. Clubactiviteiten zorgen voor een goede teambuilding en een gezellige sfeer. Wij hebben al diverse activiteiten georganiseerd als Clubkampioenschappen, Halloween training, pieten training, oranje training, bioscoopavond, kleurplaat wedstrijden, Hardlopen in Karatepak, demonstraties, prijsvragen, bowlingen, uitjes etc. Ook lopen wij mee met de avond4daagse in Leidscherijn.

Karate is super leuk!

Bij het beoefenen van een budo sport als Karate worden leerlingen geprikkeld en gemotiveerd om het uiterste uit zichzelf te halen. De aspecten van Karate leer en draag je niet alleen mee tijdens de trainingen maar ook buiten de deur. Men wordt geleerd om respectvol met elkaar om te gaan en de nodige discipline op te bouwen. De Karate lessen bevatten pedagogische waarden en wordt er spelenderwijs kennis gemaakt met het traditionele en wedstrijd karate. Plezier staat voorop bij Karate Team Utrecht en wordt er rekening gehouden met ieder zijn fysieke gesteldheid.