Vanencompetitie

Vanencompetitie Karate Team Utrecht

De Vanencompetitie is een laagdrempelig evenement dat een aantal keer per jaar wordt georganiseerd door een externe organisator.

Een vanencompetitie is een mooi instap toernooi. Via de competitie ontwikkel je jezelf en worden alle wedstrijd regels uitgelegd en geleerd.

Bij de Vanencompetitie verdienen karateka’s punten, die aan het einde van de dag bij elkaar worden opgeteld. Bij elke 100 punten verdient de karateka een vaantje, gekoppeld aan de kleuren van de verschillende banden. Ook wanneer een karateka een partij verliest, ontvangt hij of zij punten op het onderdeel. Er zijn dus nooit verliezers! Meedoen kan tot en met 18 jaar.

Verschillende onderdelen

Er zijn twee verschillende wedstrijd onderdelen waar je aan kunt meedoen. De onderdelen waar je aan mee kunt doen zijn Kata en Kumite. Kata is een schijngevecht tegen een denkbeeldige tegenstander en Kumite is het vrije gevechtsonderdeel tegen een directe tegenstander. De vanencompetitie biedt de mogelijkheid om in beide disciplines ervaring op te doen.

De vanencompetitie staat volledig in het teken van het opdoen van wedstrijdervaring en kent geen verliezers. De competitiedagen vinden afwisselend in het land plaats.

Kata onderdeel: Een gevecht met een denkbeeldige tegenstander.

Kata: Een gevecht met een denkbeeldige tegenstander. Best uitgevoerde vorm wint.

Kumite onderdeel: Een gevecht met een directe tegenstander.

Kumite: Een gevecht met een directe tegenstander. De wedstrijd wordt gedraaid met bescherming.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe werkt het?

Deelnemers worden beloond voor hun inzet en ontvangen punten voor de gedraaide wedstrijden. De behaalde punten van verschillende competitiedagen worden bij elkaar opgeteld. Zie hieronder bij het aantal punten welk nieuw vaantje erbij hoort.

100 punten Witte vaan
200 punten Gele vaan
300 punten Oranje vaan
400 punten Groene vaan
500 punten Blauwe vaan
750 punten Bruine vaan

Bij 700 deelnemers ontvangt de deelnemer een troffee en promoveert naar een hogere klasse.

Iedere deelnemer ontvang na de competitiedag een diploma met de actuele punten stand. Wanneer je een vaantje haalt, dan wordt je op het podium geroepen en in het zonnetje gezet.

Speciale prijzen

Tijdens de competitiedag worden er naast de reguliere vaantjes ook een aantal extra prijzen uitgedeeld door de organisatie. De organisatie zoekt naar deelnemers die opvallen tijdens de dag. Prijzen die extra te winnen zijn:

  • Karakter vechter van de dag
  • Mooiste uitstraling en etiquette
  • Beste doorzettingsvermogen van de dag
  • Een goede zelfbeheersing
  • Eerlijkheid tijdens de dag

Wij hebben als Karateschool naast enorm veel vaantjes ook al extra prijzen in ontvangst mogen nemen.

Speciale prijzen vanencompetitie Karate 2015 Vanencompetitie 2015 - Karate Team Utrecht Vanencompetitie 2015 - Karate Team UtrechtVanencompetitie 2015 - Karate Team Utrecht