Workshops Karate

Altijd al een leuke en sportieve workshop willen aanbieden? Wij bieden vanuit Karate Team Utrecht leuke Karate workshops aan voor BSO locaties, (sport) organisaties, scholen, sportdagen en thema dagen in Utrecht.

Wat is Karate?

Karate staat bekend als een Japanse zelfverdedigingssport. Een beoefenaar van de sport wordt een Karateka genoemd en is geschikt voor jongens en meisjes. Karate betekent letterlijk: Lege hand. Je verdedig jezelf met je handen en gebruikt hierbij geen wapens. Bij Karate heb je verschillende stijlen. De stijl die wij hanteren is het Shotokan Karate, wat bekend staat als één van de populairste stijlen ter wereld.

De sport staat erom bekend, dat je respectvol met elkaar om gaat. Je leert jezelf beheersen en controle te krijgen over je hele lichaam. De basis van de budosport ligt bij het leren verdedigen van jezelf en het ervaren van plezier.

Wat kun je verwachten?

De lesgever komt naar de locatie toe en neemt de benodigde trainingsmaterialen mee. De Karate workshop zal beginnen met een korte inleiding over karate en de Sensei (trainer). Vervolgens gaan we sporten op een aangewezen locatie. Het liefst wordt een Karate workshops beoefend in een gymzaal, maar afhankelijk van het aantal deelnemers is een speellokaal en of andere veilige ruimte ook voldoende.

Er zal tijdens de workshops vooral aandacht besteed worden aan het leren verdedigen van jezelf, technieken, conditie oefeningen, fysiek bezig zijn, coördinatie, zelfvertrouwen krijgen, je grenzen verleggen en gezellig met elkaar sporten. Je kunt Karate perfect zien als een uitlaatklep waarin je lekker je energie in kwijt kunt. Gedurende de workshop karate wordt men geprikkeld en gemotiveerd om het uiterste uit zichzelf te halen met individuele en samenwerkingsoefeningen.

De aspecten van karate leer en draag je niet alleen mee tijdens de trainingen, maar ook buiten de deur. Er wordt geleerd om respectvol met elkaar om te gaan en verteld dat je Karate alleen beoefent binnen de Dojo (trainingsruimte). Tijdens de workshops staat plezier voorop en wordt er rekening gehouden met ieder zijn fysieke gesteldheid.

Dagen en tijden in overleg.

Wij hebben onder andere al workhops verzorgt voor meerdere locaties van BSO Ludens, BSO Brood en Spelen, Kind & Co, diverse basisscholen in Utrecht, Doenja dienstverlening (Harten voor Sport) en gemeente Utrecht.

Meer informatie?

Meer informatie? Een offerte opvragen of al direct een workshop inplannen? Dan kunt u contact opnemen via info@karateteamutrecht.nl

Hieronder een aantal foto’s gemaakt tijdens het geven van workshops op scholen, Naschools activiteiten (NSO / BSO), en  organisaties.

Workshop Karate Team Utrecht

 

 

 

 

 

 

 

Workshop Karate Team UtrechtWorkshop Karate Team Utrecht  Workshop Karate Team Utrecht