Huisregels

Huisregels (dojo regels) voor alle leerlingen

Om de trainingen zo soepel mogelijk te laten verlopen vragen wij om de huisregels / dojoregels goed door te lezen en eraan te houden. De Dojo regels gelden voor alle leerlingen van Karate Team Utrecht.

 1. Wees op tijd aanwezig. Vijf minuten voor de les begint staat de Dojo open. Train je in de eerste groep van de avond, dan worden de deuren 15 minuten voor tijd geopend om samen de mat te leggen met elkaar.
 2. Wanneer je de Dojo binnen komt dan maak je een buiging richting de zaal.
 3. Ben je te laat voor de Karate les, loop dan niet zomaar de les binnen. Ga dan i.v.m. veiligheid en Dojo etiquette op je knieën zitten bij de deur in de Dojo en wacht je op het teken dat je de les kan betreden.
 4. Drinken in een eventuele pauze van de karate les mag. Zorg wel voor een flesje wat je dicht kan draaien of een bidon, dus geen pakjes drinken. Eten in de DOJO is niet toegestaan, hieronder wordt ook kauwgum verstaan.
 5. Draag geen sieraden tijdens de les zoals, oorbellen, ketting, horloges of scherpe voorwerpen zoals haarspelden tijdens de training. Sieraden die niet uitgedaan kunnen worden moeten afgeplakt worden met een pleister of tape.
 6. Het dragen van petten en mutsen etc. tijdens de lessen zijn verboden. Het dragen van een hoofddoek is toegestaan, mits het een erkende sportdoek is.
 7. Zorg ervoor dat je sportkleding schoon en gestreken is. Een wit shirt of hemd onder de karatepak is toegestaan.
 8. Mocht je niet lekker zijn of een blessure hebben vermeld dit dan aan de leraar.
 9. Naar de WC gaan doen we voor de les en niet tijdens de les.
 10. Tijdens de training zijn de haren in een staart. Met scherpe nagels kan je jezelf verwonden en anderen. Zorg ervoor dat je nagels dus kort geknipt zijn en je handen en voeten goed schoon zijn.
 11. Wij adviseren om geen bril, gehoorapparaten, beugels etc. te dragen tijdens de training en activiteiten. Mocht je hier wel mee gaan trainen dan is dit geheel op eigen risico.
 12. Laat je eigendommen niet achter in de kleedkamers. Je spullen kan je meenemen in een sporttas de Dojo ruimte in.
 13. Mobiele telefoons dienen tijdens de Karateles op stil of uitgezet te worden.
 14. Wij hebben allemaal respect voor elkaar. Wij trainen gemengd. Pesten wordt niet getolereerd.
 15. Het is leden verboden om doping en/of andere stimulerende middelen te gebruiken. Zie hiervoor de landelijke dopingautoriteit.
 16. Ouders mogen mee naar de kleedkamer om hun kind te ondersteunen met omkleden. Wel geldt het vier-ogen-beleid. Dus nooit alleen één volwassene in de kleedkamer bij kinderen, altijd minimaal twee. Voor alle groepen geldt dat kinderen zich zelf moeten omkleden. Mannen mogen indien nodig alleen door het jongens kleedhok richting de zaal, vrouwen via het meisjes kleedhok.

Dojo regels voor alle ouders/verzorgers

De ouder/verzorger:

 1. Is in het kader van de ouderparticipatie bij de eerste Karateles van zijn/haar kind verplicht aanwezig.
 2. Mogen de Karateles bijwonen op de aangegeven kijk les datums. Wel met gepaste stilte en zonder bemoeienis van de les.
 3. Is een goede supporter en geeft het goede voorbeeld door respect te hebben voor iedereen.
 4. Zorgt ervoor dat zoon/dochter op tijd aanwezig is voor een training of wedstrijd.
 5. Ziet er op toe dat zoon/dochter zich op tijd afmeldt voor een training of een wedstrijd.
 6. Spreekt zoon/dochter aan op eventueel wangedrag.
 7. Bemoeit zich niet met de trainingsvisie, lessen en aanpak tijdens de lessen.
 8. Gedraagt zich sportief richting organisaties, scheidsrechters, coaches, deelnemers en ouders op wedstrijden en trainingen.